تبلیغات بنری
خیلی راحت شما می تونید توی خونه درست کنید عالی میشه و همش دلتون می خواد که بازم درست کنید. این کلوچه بسیار خوش خوراک بوده و می تواندخوراکیِ خانگیِ خوبی برای زنگ تفریح کودکان شما باشد.آموزش تهیه را در آشپزخانه حالوا ببینید.گرم اندازه استاندارد هست . لیوان و قاشق ، لیوان دسته دار فرانسه و قاشق های خونگی کاملا تقریبی .   «برای ۶ تا کلوچه »   مواد لازم کلوچه فومن آرد سفید حدودا ۲۵۰ گرم ( یک و دو سوم لیوان) تخم مرغ ۱ عدد شیر ۲۵ میلی ( ۳ ق غ) آب ولرم ۲۵ میلی ( ۳ ق غ) ماست ۵۰ گرم…
آموزش پخت «کلوچه فومن» با آشپزی «معصومه رسولی»

خیلی راحت شما می تونید توی خونه درست کنید عالی میشه و همش دلتون می خواد که بازم درست کنید. این کلوچه بسیار خوش خوراک بوده و می تواندخوراکیِ خانگیِ خوبی برای زنگ تفریح کودکان شما باشد.آموزش تهیه را در آشپزخانه حالوا ببینید.
گرم اندازه استاندارد هست . لیوان و قاشق ، لیوان دسته دار فرانسه و قاشق های خونگی کاملا تقریبی .

 

«برای ۶ تا کلوچه »

 

مواد لازم کلوچه فومن

آرد سفید حدودا ۲۵۰ گرم ( یک و دو سوم لیوان)

تخم مرغ ۱ عدد

شیر ۲۵ میلی ( ۳ ق غ)

آب ولرم ۲۵ میلی ( ۳ ق غ)

ماست ۵۰ گرم (۲ ق غ)

شکر ۷۰ گرم (یک سوم لیوان یا حدودا ۴ ق غ)

کره ۳۰ گرم

پودر خمیر مایه ۲ گرم (۱ ق چ)

نمک نوک قاشق

بیکینگ پودر ۱/۴ ق چ

 

مواد میانی 

پودر گردو ۱۰۰ گرم (نصف لیوان )/ شکر ۷۰ گرم (یک سوم لیوان) / کره ۳۰ گرم/ آرد سفید ۳۰ گرم ( ۲ ق غ)/ پودر دارچین ۱ ق م /پودر جوز هندی ۱ ق چ

 

طرز تهیه کلوچه فومن

آب ولرم و ۱ ق شکر رو مخلوط و پودر خمیر مایه روبهش اضافه و در ظرف رو گداشتم تا ده دقیقه خمیر مایه به عمل بیاد.


کره و شیر رو با هم توی ظرفی ریختم و روی حرارت کم قرار دادم تا کره آب بشه . بعد گذاشتم کمی از حرارت بیفته .


تخم مرغ رو با چنگال کمی زدم از لختگی بیرون بیاد ، ماست و شکر رو هم اضافه کردم . کره و شیر رو هم اضافه کردم . خمیر مایه عمل اومده رو هم ریختم . نمک و بیکینگ پودر و آرد رو الک کردم و به تدریج داخل مواد ریختم و خمیر رو خوب ده دقیقه ورز دادم . بعد توی ظرف تمیز خمیر رو گذاشتم روش رو پوشوندم و یک و نیم ساعت استراحت بکنه .


برای مواد میانی : کره و آرد رو روی حرارت قرار دادم و کمی تفت دادم . بعد از حرارت برداشتم و همه مواد رو بهش اضافه کردم و مخلوط کردم .(پودر جوز هندی قابل حذف)


بعد از استراحت پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم . از خمیر چونه هایی برداشتم ، توی دستم چونه ها رو کمی پهن کردم ، از مواد میانی ۲ تا ۳ ق م ریختم و گوله کردم و پیچیدم ، بعد با کف دستم کمی پهن کردم و توی سینی فر چیدم . من مهر مخصوص این کلوچه ها رو نداشتم با یه قالب گرد، (حتی یه درب بطری نوشابه )مهر زدم . برای رومال از یه زرده تخم مرغ و زعفران و ۱ ق م شیر رو با هم مخلوط و با قلمو رومال زدم .


در فر از پیش گرم شده ۱۹۰ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دادم ، اخر کار یکی ، دو دقیقه گریل رو روشن کردم تا کمی روش خوشرنگ بشه

ظرف حاوی آب هم توی فر بزارین که کلوچه ها خشک نشن

 

 فیلم آموزش پخت کلوچه فومن